Het bereiden van de kip
De eerste stap bij het maken van enchiladas de mol is het bereiden van de kip. Je hebt ongeveer 1 pond kippenborsten zonder botten en zonder vel nodig. Zo bereid je de kip:
1. Verwarm uw oven voor op 375 ° F.
2. Breng de kipfilets op smaak met zout en peper.
3. Plaats de kip in een ovenschaal en voeg 1/2 kopje kippenbouillon toe.
4. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 20-25 minuten, of tot de kip gaar is.
5. Haal de kip uit de oven en laat een paar minuten afkoelen.
6. Zodra de kip is afgekoeld, versnippert u deze in kleine stukjes met een vork of met uw handen.
Bereiding van de molsaus
De volgende stap is het bereiden van de molsaus. Mole is een complexe saus die is gemaakt met een verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder chilipepers, kruiden, noten en chocolade. Laat je niet intimideren door de lange lijst met ingrediënten; mollen maken is makkelijker dan je zou denken. Zo maak je molsaus:
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie - 1 ui, gehakt - 3 teentjes knoflook, gehakt - 2 kopjes kippenbouillon - 2 ancho chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt - 2 pasilla chilipepers, zonder zaadjes en fijngehakt - 1 theelepel gemalen komijn - 1 theelepel gemalen kaneel - 1/4 theelepel gemalen kruidnagel - 1/4 theelepel gemalen koriander - 1/4 theelepel gedroogde oregano - 1/4 theelepel gedroogde tijm - 1/4 kop rozijnen - 1/4 kop geschaafde amandelen - 1/4 kop sesamzaad - 1/ 4 kop pompoenpitten - 2 eetlepels ongezoet cacaopoeder - 1 eetlepel suiker - Zout en peper naar smaak
Instructies
1. Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
2. Voeg de uien en knoflook toe en kook tot de uien glazig zijn, ongeveer 5 minuten.
3. Voeg de kippenbouillon, ancho chilipepers, pasilla chilipepers, komijn, kaneel, kruidnagel, koriander, oregano en tijm toe. Roer om te combineren.
4. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen.
5. Voeg de rozijnen, amandelen, sesamzaadjes en pompoenpitten toe aan de pan. Roer om te combineren.
6. Laat het mengsel nog 10 minuten sudderen.
7. Voeg het cacaopoeder en de suiker toe aan de pan. Roer om te combineren.
8. Gebruik een staafmixer of doe het mengsel in een blender en mix tot een gladde massa.
9. Breng de molsaus op smaak met peper en zout.
Het samenstellen van de Enchiladas
Nu je de kip- en molsaus hebt bereid, is het tijd om de enchiladas samen te stellen. Hier leest u hoe u het moet doen:
Ingrediënten
- 12 maïstortilla's - 1/4 kop plantaardige olie - 1 kop verkruimelde queso fresco - 1/4 kop gehakte koriander - 1/4 kop in blokjes gesneden rode ui
Instructies
1. Verwarm uw oven voor op 350 ° F.
2. Verhit de plantaardige olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
3. Dompel een tortilla in de olie en bak ongeveer 10 seconden aan elke kant, of tot hij zacht en soepel is.
4. Herhaal dit met de overige tortilla's en voeg indien nodig meer olie toe aan de koekenpan.
5. Verdeel een lepel mollensaus op elke tortilla.
6. Voeg een lepel van de geraspte kip toe bovenop de molsaus.
7. Rol de tortilla op en leg hem met de naad naar beneden in een ovenschaal.
8. Herhaal met de overige tortilla's en vulling.
9. Giet de overgebleven molsaus over de enchiladas.
10. Strooi de verkruimelde queso-fresco over de bovenkant van de enchiladas.
11. Bak gedurende 20-25 minuten, of totdat de enchiladas zijn opgewarmd en de kaas is gesmolten.
12. Garneer met gehakte koriander en in blokjes gesneden rode ui.
Conclusie
Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een heerlijk bord enchiladas de mol gemaakt. Dit gerecht is perfect voor een speciale gelegenheid of een familiediner. Wees niet bang om te experimenteren met de molsaus; je kunt de kruiden en smaakmakers aanpassen aan jouw smaak. Serveer de enchiladas met rijst en bonen voor een complete maaltijd. We hopen dat je deze eenvoudige kookgids leuk vond en dat je steeds opnieuw enchiladas de mol zult proberen te maken. Veel kookplezier!