ThuisTaco'sBarbacoa

Een eenvoudig recept en gids voor Barbacoa-taco's

Ben je moe van dezelfde oude taco-recepten? Wil je iets nieuws en lekkers proberen? Zoek niet verder dan barbacoa-taco's! Dit traditionele Mexicaanse gerecht bestaat uit mals, smaakvol rundvlees dat langzaam tot in de perfectie wordt gekookt. En het beste deel? Het is gemakkelijk thuis te maken met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een slowcooker. In deze gids begeleiden we u bij elke stap van het proces, van het selecteren van het juiste stuk rundvlees tot het toevoegen van de perfecte toppings voor een verrukkelijke taco-ervaring. Of u nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginner in de keuken, dit recept zal zeker indruk maken op uw smaakpapillen en uw dinergasten. Dus pak je schort en laten we gaan koken!

Wat is Barbacoa?

Voordat we in het recept duiken, laten we het even hebben over wat barbacoa eigenlijk is. Barbacoa is een traditioneel Mexicaans gerecht dat meestal wordt gemaakt met rundvlees, lamsvlees of geitenvlees. Het vlees wordt langzaam gegaard boven open vuur of in een kuil, waardoor het een rokerige, malse smaak krijgt die werkelijk uniek is. Barbacoa kan op zichzelf worden geserveerd, maar wordt ook vaak gebruikt als vulling voor taco's, burrito's en andere Mexicaanse gerechten.

Hoewel barbacoa traditioneel wordt gemaakt met behulp van een heel dier, is het veel gemakkelijker om thuis te maken met een slowcooker. Met deze methode kunt u hetzelfde malse, smaakvolle vlees verkrijgen zonder al het werk van het graven van een kuil of het aansteken van een vuur. Dus zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

- 3 pond gebraden rundvlees - 1/2 kopje runderbouillon - 4 chipotle-paprika's in adobosaus - 4 teentjes knoflook - 1/2 ui, gehakt - 1 eetlepel gedroogde oregano - 1 eetlepel gemalen komijn - 1 eetlepel gerookte paprika - 1 theelepel zout - 1/2 theelepel zwarte peper - Sap van 1 limoen

Routebeschrijving

1. Begin met het selecteren van het juiste stuk rundvlees. Voor barbacoa wil je een taai, smaakvol stuk vlees gebruiken dat zacht en sappig wordt als het langzaam wordt gekookt. Wij raden u aan een braadstuk te gebruiken, een relatief goedkoop stuk rundvlees dat perfect is voor langzaam koken.

2. Maak vervolgens de chipotle-marinade klaar. Meng in een blender of keukenmachine de runderbouillon, chipotle pepers, knoflook, ui, oregano, komijn, gerookte paprika, zout, zwarte peper en limoensap. Mixen tot een gladde substantie.

3. Plaats het braadstuk in een slowcooker en giet de chipotle-marinade erover. Gebruik een lepel of spatel om ervoor te zorgen dat het vlees gelijkmatig bedekt is met de marinade.

4. Dek de slowcooker af en laat 8-10 uur op laag vuur koken, of totdat het vlees zacht is en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork.

5. Zodra het vlees gaar is, haalt u het uit de slowcooker en trekt u het uit elkaar met twee vorken. Zorg ervoor dat u overtollig vet verwijdert en weggooit.

6. Serveer de barbacoa in warme tortilla’s met jouw favoriete toppings. Wij raden in blokjes gesneden uien, verse koriander en een scheutje limoensap aan.

Toppings

Hoewel de barbacoa de ster van de show is, is geen enkele taco compleet zonder de perfecte toppings. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

- In blokjes gesneden uien - Verse koriander - Gesneden avocado - Queso fresco of verkruimelde cotijakaas - Salsa of hete saus - Limoenpartjes

Conclusie

Gefeliciteerd, je hebt zojuist heerlijke, authentieke barbacoa-taco's thuis gemaakt! Wij hopen dat u net zo geniet van dit recept als wij. Experimenteer gerust met verschillende toppings of voeg je eigen persoonlijke toets toe om er je eigen smaak van te maken. En als je echt avontuurlijk bent, probeer dan je eigen zelfgemaakte tortilla's te maken om deze taco's naar een hoger niveau te tillen. Veel kookplezier!

Video's voor het maken van verschillende Mexicaanse gerechten in Barbacoa-stijl
Perfecte zelfgemaakte Barbacoa-taco's (2 manieren)Bezoek om de bekroonde huisbeveiliging van SimpliSafe te bekijken die uw huis veilig houdt...
Barbacoa-taco's en Gringas de Barbacoa met Consomé | Pruébalo met Rick MartinezMaak kennis met seizoen 2 van Pruébalo met Rick Martinez! In deze aflevering proeft en maakt Rick gringas de barbacoa en ...
BARBACOTACOS THUIS | SAM DE KOKENDE MANNet als onze Birria Tacos maakt deze onder druk gekookte Barbacoa (en zelfgemaakte tomatillo salsa) de meest waanzinnig lekkere...
Alle taco's: traditionele Barbacoa en PulqueOm alles te leren over de traditionele barbacoa reist onze gastheer Francisco Gómez naar Actopan, Hidalgo in het midden-oosten van Mexico.
Barbacoa-taco'sBarbacoa Tacos Meat Church Recept van Barbacoa: Wonen in Texas betekent toegang tot geweldige barbacoa-taco's ...
Tips en trucs voor Mexicaanse Barbacoa maaltijden
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Mexicaans Barbacoa eten