De geschiedenis van Tamales
Tamales zijn al duizenden jaren een hoofdbestanddeel van de Mexicaanse keuken. De oorsprong van tamales is terug te voeren op de oude Maya's, van wie wordt aangenomen dat ze de eersten waren die ze maakten. Tamales waren een populair voedsel onder de Maya's, omdat ze gemakkelijk te vervoeren waren en onderweg gegeten konden worden.
Terwijl de Maya-beschaving zich over Mexico en Midden-Amerika verspreidde, nam ook de populariteit van tamales toe. Tamales werd een hoofdvoedsel onder de Azteken, die ook geloofden dat het gerecht heilige eigenschappen had. De Azteken geloofden dat de goden de eerste tamales hadden geschapen en dat deze een geschenk van de goden waren. Als gevolg hiervan werden tamales vaak gebruikt bij religieuze ceremonies en werden ze beschouwd als een symbool van vruchtbaarheid en overvloed.
Toen de Spanjaarden in de 16e eeuw in Mexico aankwamen, maakten ze kennis met tamales en werden ze al snel verliefd op het gerecht. De Spanjaarden begonnen met het recept te experimenteren en voegden nieuwe ingrediënten en smaken toe aan de traditionele masa-vulling. Tegenwoordig worden tamales over de hele wereld gegeten en zijn ze in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, een populair gerecht geworden.
Vegetarische Tamales
Als u vegetariër bent, zult u blij zijn te weten dat er tal van heerlijke tamales-recepten zijn waar u van kunt genieten. Een populair vegetarisch tamale-recept is de tamale van zwarte bonen en maïs. Om dit gerecht te maken heb je masa, zwarte bonen, maïs, rode paprika, ui, knoflook, komijn, chilipoeder en groentebouillon nodig.
Om de vulling te bereiden, bak je de rode paprika en ui in een pan tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, komijn en chilipoeder toe en kook nog een minuut. Voeg de zwarte bonen, maïs en groentebouillon toe en laat 10 minuten sudderen. Om de tamales samen te stellen, smeert u een lepel masa op een maisschil, voegt u een lepel vulling toe en vouwt u de schil om de vulling te omsluiten. Stoom de tamales gedurende 45 minuten tot een uur.
Kip Tamales
Kiptamales zijn een andere populaire optie die gemakkelijk te maken en heerlijk te eten is. Om kiptamales te maken heb je masa, kipfilet, ui, knoflook, tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon nodig.
Om de vulling te bereiden, kookt u de kipfilet in een pan tot deze gaar is. Versnipper de kip en zet deze opzij. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon toe en laat 10 minuten sudderen. Om de tamales samen te stellen, smeert u een lepel masa op een maisschil, voegt u een lepel vulling toe en vouwt u de schil om de vulling te omsluiten. Stoom de tamales gedurende 45 minuten tot een uur.
Varkensvlees Tamales
Varkenstamales zijn een klassiek Mexicaans gerecht boordevol smaak. Om varkenstamales te maken heb je masa, varkensschouder, ui, knoflook, tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon nodig.
Om de vulling te bereiden, kookt u de varkensschouder in een pan totdat deze gaar is. Versnipper het varkensvlees en zet het opzij. Fruit in dezelfde pan de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon toe en laat 10 minuten sudderen. Om de tamales samen te stellen, smeert u een lepel masa op een maisschil, voegt u een lepel vulling toe en vouwt u de schil om de vulling te omsluiten. Stoom de tamales gedurende 45 minuten tot een uur.
Kaas Tamales
Als u een kaasliefhebber bent, dan zult u dol zijn op kaastamales. Om kaastamales te maken heb je masa, kaas, ui, knoflook, tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon nodig.
Om de vulling te bereiden, fruit de ui en knoflook in een pan tot ze zacht zijn. Voeg de tomatensaus, chilipoeder, komijn en kippenbouillon toe en laat 10 minuten sudderen. Om de tamales samen te stellen, smeert u een lepel masa op een maisschil, voegt u een lepel vulling toe en vouwt u de schil om de vulling te omsluiten. Stoom de tamales gedurende 45 minuten tot een uur.
Conclusie
Tamales zijn een heerlijk en gezond gerecht waar iedereen die van de Mexicaanse keuken houdt, van kan genieten. Of je nu vegetariër, vleesliefhebber of kaasliefhebber bent, er is altijd een tamalesrecept dat perfect bij je past. Dus probeer vandaag nog thuis tamales te maken en ervaar de rijke smaken en texturen die dit geweldige gerecht te bieden heeft!